Egészséges szénhidrát

Egészséges szénhidrát

Legyünk nettek - A nagy Abonett kaland 1. - Májgombóc

2015. február 09. - darksteam

Rengeteget kísérletezgettünk mostanában, hogy valami izgalmasat tudjunk kifőzni, és igyekeztünk egészséges és finom ételeket alkotni. A fenti kreatív folyamat eredménye lett három tartalmas, de egészséges recept, amelyeket az Abonett ihletett.

majgomboc_2040834188.jpg

Májgombóc abonettel:

Hozzávalók

30 deka csirkemáj

200 gramm abonett kenyér

1 tojás

1 csomag petrezselyem

Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Az abonett kenyeret ledaráljuk és a darált kenyeret egy tálba tesszük. A daráláshoz olyan darálót használjunk, ami a lehető legkisebb szemécskre darálja az abonettet.

 

A májat egy éles késsel apró darabokra vágjuk apró darabokra. (A legjobb, ha éles késsel többször keresztbe kasul vagdaljuk, amíg csaknem pépes állagot kapunk.) Ugyanezt megtesszük a petrezselyemmel is. Az apróra vágott májat, a petrezselymet tojást, a sót és a borsot  hozzáadjuk a ledarált abonetthez. Az abonett egy kicsit másképp fog viselkedni, mint a liszt vagy a zsemlemorzsa, ha túl száraz lenne az elegyünk, akkor adjunk hozzá egy kis vizet. A cél az, hogy egy homogén massza álljon össze.

 

Ezt a levesbetétet akármilyen leveshez felhasználhatjuk, de leginkább talán a húslevest és a könnyű zöldségleveseket teljesíti ki. Az abonettnek köszönhetően pedig csökkentettük a kalóriaértéket, javítottuk a bevitt szénhidrát minőségét és mégsem kell lemondanunk a tartalmas levesekről.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegesch.blog.hu/api/trackback/id/tr857151539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása