Rengeteget kísérletezgettünk mostanában, hogy valami izgalmasat tudjunk kifőzni, és igyekeztünk egészséges és finom ételeket alkotni. A fenti kreatív folyamat eredménye lett három tartalmas, de egészséges recept, amelyeket az Abonett ihletett.
Májgombóc abonettel:
Hozzávalók
30 deka csirkemáj
200 gramm abonett kenyér
1 tojás
1 csomag petrezselyem
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az abonett kenyeret ledaráljuk és a darált kenyeret egy tálba tesszük. A daráláshoz olyan darálót használjunk, ami a lehető legkisebb szemécskre darálja az abonettet.
A májat egy éles késsel apró darabokra vágjuk apró darabokra. (A legjobb, ha éles késsel többször keresztbe kasul vagdaljuk, amíg csaknem pépes állagot kapunk.) Ugyanezt megtesszük a petrezselyemmel is. Az apróra vágott májat, a petrezselymet tojást, a sót és a borsot hozzáadjuk a ledarált abonetthez. Az abonett egy kicsit másképp fog viselkedni, mint a liszt vagy a zsemlemorzsa, ha túl száraz lenne az elegyünk, akkor adjunk hozzá egy kis vizet. A cél az, hogy egy homogén massza álljon össze.
Ezt a levesbetétet akármilyen leveshez felhasználhatjuk, de leginkább talán a húslevest és a könnyű zöldségleveseket teljesíti ki. Az abonettnek köszönhetően pedig csökkentettük a kalóriaértéket, javítottuk a bevitt szénhidrát minőségét és mégsem kell lemondanunk a tartalmas levesekről.