A rántott hús az egyik legelemibb hétvégi ebéd egy magyar háztartásban, de sajnos alapesetben "no-no" fogás, tekintve, hogy liszt és zsemlemorzsa felhasználásával készül. Mi kicseleztük most ezt az Abonett felhasználásával.
Párizsias bundás csirkemell abonett morzsával
Hozzávalók:
500 g csirkemell
200 g abonett kenyér finomra darálva
2 tojás
A csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük, és mindkét oldalát besózzuk.
A ledarált abonettet két tányérba (egy tiszta és egy tojásos) szórjuk, a tojást egy másik tányérban felverjük. A szeleteket megforgatjuk az darált abonett kenyérben, majd belehelyezzük a felvert tojásba, hogy a tojás mindkét oldalán megtapadjon, majd a másik tányérban újból meghengergetjük abonettben.
Az így kapott szeleteket egy serpenyőben, forró olajban rövid ideig (maximum 3 percig) sütjük.
Köretként rizst, párolt zöldségeket vagy friss salátát tálalhatunk hozzá. (Fenyőmagos penne is tökéletes párosítása lehet.)
Alternatívaként süthetjük a húsokat sütőben is, így sokkal kevesebb olajat használunk el és drasztikusan csökkenthetjük a kalóriabevitelt, de ebben az esetben fontos, hogy a tepsi alját kenjük meg olívaolajjal, és a húsokat már kellően előmelegített sütőbe tegyük, mert ellenkező esetben félő, hogy a panír letapad.