Egészséges szénhidrát

Egészséges szénhidrát

Legyünk nettek - A nagy Abonett kaland 2. - Rántott csirke kis csalással

2015. február 09. - darksteam

A rántott hús az egyik legelemibb hétvégi ebéd egy magyar háztartásban, de sajnos alapesetben "no-no" fogás, tekintve, hogy liszt és zsemlemorzsa felhasználásával készül. Mi kicseleztük most ezt az Abonett felhasználásával.

 

119127_rantott01.jpg

 

Párizsias bundás csirkemell abonett morzsával

 

Hozzávalók:

 

500 g csirkemell

200 g abonett kenyér finomra darálva

2 tojás

 

A csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük, és mindkét oldalát besózzuk.

A ledarált abonettet két tányérba (egy tiszta és egy tojásos) szórjuk, a tojást egy másik tányérban felverjük. A szeleteket megforgatjuk az darált abonett kenyérben, majd belehelyezzük a felvert tojásba, hogy a tojás mindkét oldalán megtapadjon, majd a másik tányérban újból meghengergetjük abonettben.

 

Az így kapott szeleteket egy serpenyőben, forró olajban rövid ideig (maximum 3 percig) sütjük.

 

Köretként rizst, párolt zöldségeket vagy friss salátát tálalhatunk hozzá. (Fenyőmagos penne is tökéletes párosítása lehet.)

 

Alternatívaként süthetjük a húsokat sütőben is, így sokkal kevesebb olajat használunk el és drasztikusan csökkenthetjük a kalóriabevitelt, de ebben az esetben fontos, hogy a tepsi alját kenjük meg olívaolajjal, és a húsokat már kellően előmelegített sütőbe tegyük, mert ellenkező esetben félő, hogy a panír letapad.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegesch.blog.hu/api/trackback/id/tr227155995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása